Lecsaptak a taxishiénákra a fővárosban, írja a kormánylap a razziáról, amiben egyetlen taxisengedélyt vettek el

ÉLET
február 27., 13:39

Nem lennék most a taxishiénák helyében. Máskor se, de most különösen nem.

Azt írja a Magyar Nemzet, hogy Lecsaptak a budapesti hiénákra. Mármint a taxishiénákra. Mármint a rendőrök. Ígéretes cím, évtizedes problémát jelentenek a fővárost, főleg a turisták által kedvelt városrészeket és a pályaudvarok környékét ellepő taxishiénák. Én egyszer szívtam meg egy ilyennel, 2001 januárjában a Keleti-Nyugati távolságot 11 000 forintért tettük meg (akkor 40 000 forint volt a minimálbér), azóta mindenféle budapesti taxist kerülök.

Szóval nem tagadható kárörömmel nyitom meg a hírt. Amiből kiderül, hogy a rendőrök február 23-én, pénteken egész éjszakás razziát tartottak a belváros forgalmas területein és a szórakozóhelyek környékén. Sok mindent ellenőriztek, köztük a taxisokat is.

Egészen pontosan 68 taxist ellenőriztek. Ebből 5 problémásat találtak. Igen. Az egész péntek éjszakai belvárosi razzia során.Egy részeg brit turista ennyit akkor összeszed, ha a Király utcából át akar menni a Nagymező utcába. Egy vasútállomás mellett ha eldobsz egy kavicsot, több problémás taxist találsz. A rendőröknek ennyit sikerült egy célzott razziával.

Az ötből ráadásul kettőt csak műszaki vizsgára kellett küldeni, ami nem tipikusan a taxishiénák jelentette legnagyobb probléma. A további háromból is csak egynek vették el a taxisengedélyét, további kettőnek pedig a hatósági jelzését „engedély nélküli személyszállítás, illetve a nem megfelelő műszaki állapot miatt”.

Hát ha ettől a razziától nem csinálnak be a taxishiénák, tényleg nem tudom, mit lehet velük tenni.