Börtönben marad Vásárhelyi János, a pedofil igazgató

belföld
február 29., 12:44

Nem bocsátotta feltételes szabadságra Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját a bíróság. Erről a csütörtöki meghallgatás után döntött a Fővárosi Törvényszék.

Vásárhelyi a bicskei gyermekotthon igazgatójaként 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A zaklatásokat 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel. A volt igazgatót 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték azzal a feltétellel, hogy a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadulhat. Mivel ebbe az előzetes letartóztatás ideje is beleszámít, a törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjának most kellett döntenie a feltételes szabadlábra helyezéséről.

A büntetés-végrehajtási bíró a bírósági közlemény szerint "úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra". Mivel a végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

A cikkünk nyomán kirobbant botrányba belebukott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, akik elnöki kegyelmet adtak K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akit a pedofil bűncselekmények eltussolási kísérlete miatt szintén jogerősen elítéltek.