Fentanil-túladagolásban meghalt két ír férfi, de nem azt hamvasztották el, amelyiket kellett volna

külföld
március 03., 15:27

Ritkán látható hibát követettek el a floridai halottkémek. Felcserélték két ír férfi boncolási jegyzőkönyvét, így rokonaiknak rossz holttestet adtak át Írországban. Ez pedig oda vezetett, hogy azt a férfit hamvasztották el, akit koporsóban szerettek volna a családtagok eltemetni.

A 30 éves Kane Mitchell és a 31 éves Luke Comiskey 2022 áprilisában halt meg Floridában. A férfiak kokaint akartak vásárolni egy helyi dealertől, azonban az anyagban fentanil is volt, ami miatt meghaltak. Holttestüket főnökük találta meg, aki azért kereste őket, mert nem mentek be dolgozni.

A holttesteket megvizsgálták a floridai halottkémek, majd átadták egy temetkezési vállalkozónak, aki a családtagok kérésére Írországba küldte őket. Az egyik férfit elhamvasztották, a másikat pedig koporsóba temették.

Temető Írországban (képünk csak illusztráció)
photo_camera Temető Írországban (képünk csak illusztráció) Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto via AFP

Három hónappal később azonban gyanút fogtak a családtagok. Ellentmondásokat találtak ugyanis a boncolási jegyzőkönyvekben. Értesítették a floridai hatóságokat, amik rövid vizsgálat után arra jutottak, hogy felcserélték a holttesteket.

Nem tudták biztosan megmondani, hogy mikor történt a hiba, de valószínűleg a helyszínelés vagy a boncolásra szállítás közben cserélhették fel a holttestek azonosítására szolgáló kártyákat.

Az amerikai hatóságok nyomozni kezdtek az ügyben, a családtagokat pedig tájékoztatták, hogy a hiba miatt felmerült valamennyi költségüket megtérítik.

(via CNN)