Csoportosan erőszakoltak meg egy 28 éves turistát Indiában

külföld
március 04., 09:14

Felháborodást váltott ki Indiában egy brazil-spanyol kettős állampolgárságú turista csoportos megerőszakolása, írja a BBC. A 28 éves nő és férje motoros túrán vannak Ázsiában, néhány néhány hónapja érkeztek Indiába. A hétvégén Dumkiban álltak meg éjszakára, amikor az állítólagos támadás történt.

photo_camera Fotó: PIYAL BHATTACHARJEE/The Times of India via AFP

„Hét férfi megerőszakolt engem. Megvertek és kiraboltak minket, bár nem sok mindent vittek el, mert csak meg akartak erőszakolni” – mondta a közösségi médiába feltöltött videójában a nő, hozzátéve, hogy a férfiak megfenyegették, hogy megölik őket. Egy másik videóban a férj azt mondta, többször megütötték egy sisakkal, valamint egy követ is a fejéhez vágtak. „Hála az égnek, hogy rajtam volt a kabát, az egy kicsit tompította az ütéseket”.

A rendőrség négy férfit letartóztatott, további hármat pedig keresnek. Pitamber Singh Kherwar rendőrfelügyelő újságíróknak azt mondta, hogy a pár szólt az arra járőröző rendőröknek, akik azonnal egy helyi kórházba szállították őket. Brazília indiai nagykövetsége a BBC-nek azt mondta, hogy a nő és férje súlyos bűncselekmény áldozatai lettek. A spanyol nagykövetség felajánlott minden lehetséges segítséget, beleértve a pszichológiai ellátást is, de az áldozatok elutasították az ajánlatot, mivel már az indiai mentőszolgálat gondoskodik róluk.

Az eset hatására a hétvégén több nő is megosztotta történetét arról, hogy Indiában utazva nem kívánt szexuális zaklatásban volt részük. Rekha Sharma, az indiai Nemzeti Női Bizottság vezetője komoly kritikákat kapott, miután válaszolt egy amerikai újságíró bejegyzésére, aki azt írta, hogy bár India az egyik kedvenc helye, a szexuális agresszió nagyobb ott, mint bárhol máshol, ahol valaha is járt. „Jelentette az esetet a rendőrségen?” – írta Sharma. „Ha nem, akkor maga nagyon felelőtlen ember. Csak a közösségi médiába kiírni ezeket és az egész országot rágalmazni nem jó választás”.