Beidézte a momentumos Orosz Annát a rendőrség

POLITIKA
március 05., 15:02

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője bejelentette, hogy beidézte a rendőrség azért, mert február 4-én „pedofilvédő Novák Katalin” molinót feszített ki több momentumossal együtt a Sándor-palota elé.

„A meghallgatásra tanúként hívtak be, miközben a feljelentés szövegéből egyértelműen kiderül, hogy valójában elkövetőként tekintenek rám. Ez azért aggályos, mert így nem élhetek a jog szerint az elkövetőt megillető jogokkal”

– mondja Orosz, aki szerint a hatalom azt akarja egyértelműen megtorolni, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz lelkén szárad, hogy megkegyelmeztek egy pedofilsegítőnek.

Orosz Anna, a Momentum képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án.
photo_camera Orosz Anna, a Momentum képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Az is világos, hogy a Fidesz minden áron pontot akar tenni az ügy végére, ezért akarnak mindenkit elhallgattatni, aki az ő felelősségüket firtatja. De mi nem fogjuk feladni” – mondta Orosz Anna, azt ígérve, hogy addig küzdenek, amíg nincsenek érdemi válaszok a kérdéseikre:

  • Kik a valódi felelősök?
  • Mi a valódi magyarázat?
  • Mikor kérnek végre bocsánatot a kormány nevében a bicskei áldozatoktól?