Nem engedi a Tamási Áron iskola fenntartóváltását a XII. kerületi önkormányzat

oktatás
március 05., 19:32

A XII. kerületi önkormányzat nem támogatja, hogy a Tamási Áron iskola fenntartót váltson. Ezt a kerület fideszes alpolgármestere, júniusi polgármester-jelöltje, Fonti Krisztina jelentette be.

Az iskolát jelenleg a Közép-Budai Tankerületi Központ tartja fent. A Gábor Dénes Egyetem azonban múlt héten arról tájékoztatta a szülőket, hogy az intézmény átkerülne az egyetem fenntartása alá. Emiatt 100-150 ezer forintos tandíjat is bevezettek volna.

A Tamási Áron iskola
photo_camera A Tamási Áron iskola Forrás: Fonti Krisztina/Facebook

A XII. kerületi önkormányzat kedden egyeztetett az iskola jövőjéről a német nemzetiségi önkormányzattal. Elutasították a tandíjat, és arra jutottak, hogy nem járulnak hozzá a fenntartóváltáshoz.

A pozitív hírt nem véletlenül Fonti jelentette be. A Fidesz ugyanis őt indítja az önkormányzati választáson, miután a kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán polgármester kiszáll a politikából. A polgármesteri székért várhatóan Kovács Gergely, a kétfarkúak elnöke, az LMP-s Kendernay János és a momentumos Farkas Csaba indul még.

Frissítés (március 6.): Korábban tévesen azt írtuk, hogy az iskolát a XII. kerületi német nemzetiségi önkormányzat tartja fent.