Tényleges életfogytiglant kértek az aszódi apára, aki láthatás alatt ölte meg a két lányát

bűnügy
március 05., 09:09

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés helybenhagyását indítványozta azzal a férfival szemben, aki a láthatása alatt ölte meg 16 és 14 éves lányait.

Az ítélet szerint a férfi 2022-ben elvált, a bíróság a két kiskorú gyermekét az édesanyjánál helyezte el. A férfi ezért elhatározta, hogy megöli a lányait, amikor azok láthatásra érkeznek hozzá. A férfi előre beszerzett egy baltát. Az elkövető 2022. május 20-án, este miután a lányai nyugovóra tértek, az ágyukban alvó gyerekekre a baltával többször, kíméletlenül lesújtott. Az áldozatok az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseikbe pár percen belül belehaltak.

A Budapest Környéki Törvényszék az elkövetőt többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt tényleges, fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból. Az ügydöntő határozat ellen az elkövető és védője enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Az elsőfokú ítélet helybenhagyása esetén egy külön eljárásban 40 év szabadságvesztés letöltését követően vizsgálják majd felül további fogva tartásának indokoltságát.