A fideszes Pócs János nem értesült arról, hogy a pedofil igazgató Orbán előterjesztésére állami kitüntetést kapott

képzavar
március 07., 17:58

A Fidesz jászsági képviselője szerint a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatója, Vásárhelyi János végül nem kapott állami kitüntetést az Orbán-kormány alatt. Pócs János a Jászsági Térségi Televízióban adta elő mindezt a nézőknek, miközben a valóság az, hogy Vásárhelyi 2016. augusztus 20-án Orbán Viktor előterjesztésére, Áder János jóváhagyásával vehette át a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát „a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként”. Pedig már 2011-ben is volt ellene egy nyomozás.

link Forrás

Az intézetnek a vezetőjét Gyurcsányék nevezték ki, meg Demszkyék annak idején. [...] Nem lett kitüntetve. Hát azért a kitüntetésnek van egy hosszú szűrője, és ezen a szűrőn valahol hibázott” - magyarázta Pócs. A parlamentben Orbán Viktor hasonlót adott elő február végén, amikor csak azt hangsúlyozta, hogy a pedofil igazgatót az ő kormányzásuk idején zárták börtönbe. Az általa előterjesztett kitüntetésről a miniszterelnök hallgatott.

A parlamenti képviselő ugyanakkor most sem tért ki arra, mi történik azon a felvételen, ahol italt kínál egy fiatal lánynak, majd mikor az jelzi, hogy kiskorú, Pócs annyit mond:

„Ilyen mellbőséggel kételkedek benne, hogy valaki kiskorú”

link Forrás

A felvétel 2009-ben készült, a Pócs család tulajdonában álló Éden Büfében, egy „idénymunka-záróbulin”, tehát még mielőtt Pócsot 2010-ben országgyűlési képviselővé és Jászapáti polgármesterévé választották. Amikor a felvételek pár éve nyilvánosságra kerültek, kerestük Pócsot, de nem válaszolt.