Tasó László szerint koncepciós eljárást folytat ellene az Integritás Hatóság a lombkoronasétányok ügyében

belföld
március 08., 17:23

Tasó László debreceni országgyűlési képviselő szerint az Integritás Hatóság jelentésének összefoglalója a magyar hatóságok félrevezetésére és a közvélemény befolyásolására tett kísérlet - írja a Debreciner.

Nemrég rendszerszintű vizsgálatot folytatott az Integritás Hatóság a lombkoronasétány-pályázatoknál, és négy kelet-magyarországi, Hajdú-Bihar megyei beruházásnál olyan súlyos szabálytalanságokat talált, hogy azok miatt feljelentést tett. Köztük a debreceni képviselő nyíradonyi magánerdejében található hasonló építmény miatt is. Tasó most egy közleményben reagált a történtekre, amiben arról ír, hogy ha nem történik változás, beköszönt „a hétköznapi erőszak korszaka”.

Tasó László
photo_camera Tasó László Fotó: Tasó László/Facebook

A politikus szerint emellett súlyos terheket jelent számára, hogy még nem kapta meg a beruházása után igényelt uniós támogatást. Emellett visszautasította és koncepciós eljárásnak nevezte a hatóság vele kapcsolatos tevékenységét, valamint levélben felszólította őket, hogy soron kívül folytassák le a közzétett jelentés felülvizsgálatát, és távolítsák el annak összefoglalóját a honlapjukról. A politikus azt is írja, hogy mivel a hatóság nem tett eleget a kérésének, ezért „a közvélemény és a hatóságok félrevezetésének, illetve más bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést készítettek elő”.

A hatóság a vizsgálat során szerinte érezhetően mesterséges intelligenciát használhatott. „A viselkedésmintákat feldolgozó gépi programban a rosszindulat, a fikció ugyanúgy benne marad és emberi módon nem értelmezhető, hanem modellezett összefüggéseket keresve ad válaszokat.”

Tasó szerint a hatóság megalázza a magyar hatóságokat, és „Brüsszelnek jelent”, valamint csak a jobboldali pályázókat üldözi. „Ha valakiben kételyek voltak azzal kapcsolatban, hogy egy példát statuálni akaró fikciókra épített eljárás folyik, a Hadházy nevű dollárban fizetett aljadékkal egyeztetett módon, akkor az elnöki nyilatkozatokból meggyőződhetett róla”. (Hadházy Ákos korábban már többször is foglalkozott Tasó köthető beruházásokkal.)

Tasó szerint a média egy része az elmúlt időben „példa nélküli felelőtlenséggel elkövetett hibával szándékosan egybemosott és erre a célra gyártott hírek tett róla közzé”. Szerinte történnie kell valaminek, ami megváltoztatja ezeket a mindenkire káros és veszélyes folyamatokat, különben „szétesik és eldurvul a közösség, elszakad a cérna és beköszönt a verbális után a hétköznapi erőszak korszaka”. Sorait pedig azzal zárta, hogy az igazság mindig utat tör magának és ehhez a munkához a mai nappal hozzá is kezd.