Fizetős lesz a vécé a Westendben

ÉLET
március 09., 16:42

„Fizetőkapukat” szereltek fel a Westend bevásárlóközpont emeletén és mínusz egyedik vagy másképpen metrószintjén lévő vécéknél. Olvasóink fotóin látszik, hogy a vécék bejáratának közelében automatákat is elhelyeztek, amelyeknél feltehetően majd a vécéhasználat díját lehet majd megfizetni.

Leendő vécéautomata a Westendben
photo_camera Leendő vécéautomata a Westendben Fotó: olvasói fotó
Beléptető, még üzemen kívül, a Westend emeleti vécéjében
photo_camera Beléptető, még üzemen kívül, a Westend emeleti vécéjében Fotó: olvasói fotó

A Westendet csütörtökön kérdeztük, hogy mikortól lesznek fizetősek a vécéik, miért született ez a döntés az idén huszonöt éves plázában (1999 novemberében adták át). Arról is érdeklődtünk, hogy mennyi lesz a díj, technikailag hogyan működik majd a fizetés, illetve hogy a plázában vásárlók vagy a szolgáltatásokat, például a mozit igénybe vevők kapnak-e kedvezményt, ingyenes használatot (akár úgy is, mint egyes fizetős benzinkutakon, hogy a vécéhasználat díját beszámítják a shopos vásárlás vagy tankolás árában). A kérdéseinkre eddig nem kaptunk választ, ha kapunk, frissítjük a cikket.

Nem a Westend lesz az első bevásárlóközpont, amelyben fizetős a mosdóhasználat. A Corvin plázában már évek óta fizetni kell érte.