Magyar Péter is tudott arról, hogy Varga Judit az ÁSZ-elnökkel alkot egy párt

POLITIKA
március 09., 13:06

„Tudtam, régi sztori – meglehetősen. Sok boldogságot kívánok Juditnak!” – nyilatkozta a Blikknek Magyar Péter azzal kapcsolatban, hogy a volt feleségét és az Állami Számvevőszék elnökét, Windisch Lászlót kéz a kézben fotózta le az egyik olvasónk múlt szombaton az Operával szembeni luxusszálloda bárjában.

A 444 is úgy értesült, hogy Varga és Windisch kapcsolata már azelőtt elkezdődött, hogy a kegyelmi botrány miatt visszavonult a közélettől a Fidesz egyik vezető politikusának számító volt igazságügyminiszter. Kormánypárti körökben mutatkoztak már együtt Varga lemondása előtt is. A 24.hu úgy tudja, hogy a kapcsolat már tavaly, év közepén kezdődött.

Mindennek a közélet szempontjából azért van jelentősége, mert felvet összeférhetetlenségi kérdéseket. Az Állami Számvevőszék ellenőrzi ugyanis a pártok pénzügyi működését és a kampányköltségeket is, az ÁSZ pedig saját etikai kódexben

kitér az elfogulatlanság fontosságára, ezen belül pedig kifejezetten a személyes érintettség és az érzelmek szerepére is. is kitér az elfogulatlanság fontosságára.

Arról, hogy az ÁSZ milyen óriásbüntetésekkel sújtotta az ellenzéket, miközben nem vizsgálta a Megafon vagy a CÖF közéleti tevékenységét, és mennyire meglepte az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságát az, amilyen – leginkább politikai nyilatkozatoknak tekinthető válaszokat kapott Windisch Lászlótól, itt írtunk részletesebben.