Áprilistól lesznek fizetősek a Westend vécéi

belföld
március 11., 16:24

Április elsejétől kell fizetni a mosdóhasználatért a Westendben, alkalmanként 200 forintot – közölte a bevásárlóközpont üzemeltetője. A hétvégén írtuk meg, hogy az idén huszonöt éves pláza emeletén és metrószintjén fizetőkapukat szereltek fel és automatákat telepítettek, amik egyértelműen arra utalnak, hogy azok hamarosan fizetőssé válnak.

Leendő vécéautomata a Westendben
photo_camera Leendő vécéautomata a Westendben Fotó: olvasói fotó
Beléptető, még üzemen kívül, a Westend emeleti vécéjében
photo_camera Beléptető, még üzemen kívül, a Westend emeleti vécéjében Fotó: olvasói fotó

A bevásárlóközpontot üzemeltető cég azt írta, hogy a látogatók „komfortérzetének növelése érdekében” döntöttek a közösségi mosdók használati feltételeinek megváltoztatásáról. „A mosdók funkcionális megújításának és a fizetős rendszer bevezetésének célja a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása és fenntartása”, így a nyitvatartási időben ezentúl „dedikált személyzet és ezáltal magasabb minőségű szolgáltatás lesz elérhető”.

A vécéhasználat 200 forintos díját készpénzzel vagy bankkártyával a fizetőautomatáknál lehet kifizetni, „majd az itt kapott jegyet a forgókapunál beolvasva tudják használni a szolgáltatást” a pláza látogatói. Azt is közölték, hogy változás az összes olyan közönségforgalmi mosdót érinti, amely a Westend üzemeltetése alá tartozik, vagyis „a mozi belső területén lévő és az egyes üzlethelyiségekhez tartozó mellékhelyiségek nem képezik a projekt részét”.

Nem a Westend lesz az első olyan pláza, amelyben fizetni kell a mosdóhasználatért. A Corvinban már évek óta fizetős a vécé, de van olyan pláza is, ahol, már szintén évekkel ezelőtt, becsületkasszát vezettek be.