Szalai Ádám beismerte tettét, így lezárták a nyomozást a verekedési ügyében

bűnügy
március 11., 16:36

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást a volt válogatott futballista Szalai Ádám 2022. decemberi verekedési ügyében – tudta meg a 24.hu. A lap értesülései szerint Szalai korábban jogos védelemre hivatkozott, idővel azonban beismerte bűnösségét, és azt mondta, megijedt, félreértette a helyzetet, és túlreagálta a történteket.

A rendőrség előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára. A döntés meghozatala folyamatban van – erről már Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője tájékoztatta a lapot.

Elismerte, hogy túlreagálta
photo_camera Elismerte, hogy túlreagálta Fotó: CHRISTOF STACHE/AFP

A focista 2022 végén került konfliktusba a Bazilikánál. Egy fiatal megkért egy számára ismeretlen személyt, hogy készítsen egy fotót róluk (ez a nekik ismeretlen személy Szalai Ádám testvére volt). Miután nemleges választ kapott, visszakérdezett, hogy „miért nem, te faszfej?”. A hangoskodásra lépett oda Szalai Ádám, és talppal mellkason rúgta a fiatalembert, majd annak elmondása szerint még akkor is belerúgott, amikor a földön feküdt. Szalai másként látta és értelmezte a történteket, azt mondta: arra eszmélt, hogy négy részeg fiatal körbeveszi testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni, egy rúgással távolította el a közeléből az üvöltöző fiatalt.

Szalai Ádámot először garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, majd ezen súlyosbítva súlyos testi sértés kísérletével vádolták meg.