Hadházy szerint Rétvári már megint teljesen hülyének tetteti magát

belföld
március 12., 17:53

Tavaly októberben és novemberben hetekre leállt a rendőrségi nyomkövető rendszer. Azok a gyanúsítottak vagy elítéltek, akik házi őrizetben voltak, és akinek lábbilinccsel ellenőrizték a mozgását, feltűnés nélkül el tudták hagyni a számukra kijelölt zónát, írtuk február végén.

Cikkünk megjelenése után Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megkérdezte Rétvári Bencét, hogy pontosan mennyi ideig állt a házi őrizetben levő gyanúsítottak és vádlottak mozgását ellenőrző rendszer, és hány terhelt tudott megszökni, amíg nem működött a szerver. A rendszer őszi leállása miatt fordulhatott elő, hogy megszökött a házi őrizetből Nemes László tarpai fociedző, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rábízott gyereket is megerőszakolt.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában arról írt, miként szüntette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség a fociedző letartóztatását, és rendelt el bűnügyi felügyeletet.

Rétvári a látszólag kimerítő válasz ellenére egyáltalán nem válaszolt Hadházy kérdéseire, azaz: mennyi ideig állt a rendszer, és hányan szöktek meg.

Erre írta Hadházy a levelet ismertető Facebook-posztjában: „Rétvári Bence államtitkár nem először tetteti magát teljesen hülyének, ha valami komoly ügyről kérdezem, de most már úgy is csinál, mintha nem tudná elolvasni a kérdést.”