Védettségi igazolványt hamisítottak a mentősök, hogy tovább dolgozhassanak

bűnügy
március 12., 09:54

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három mentőssel szemben, akik hamis védettségi igazolvánnyal akarták megtartani a munkájukat, írják az ügyészség honlapján.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2021 októberében mentőgépkocsi-vezetőként, illetve mentőtechnikusként dolgoztak egy Győr-Moson-Sopron vármegyei kisvárosban. Ebben az időben a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az ő munkakörükben dolgozóknak kötelező volt a védőoltás felvétele.

A vádlottak nem szerették volna a védőoltást felvenni, ugyanakkor a munkájukat sem szerették volna elveszíteni. Ezért az egyik vádlott egy ismeretlen személyt felbujtott, aki egy egészségügyi szolgálató rendszerén keresztül olyan, az oltás felvételéről szóló valótlan adatokat töltött fel, melyek alapján ki tudták állítani a hamis védettségi igazolást. A hamis igazolást a mentősök be is mutatták a munkáltatójuknak, így tovább dolgozhattak.

Az ügyészség a férfiakat a védettségi igazolással visszaélve elkövetett hamis közokirat felhasználásával vádolja. Az ügyben a döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.