Betiltja az Airbnb a beltéri biztonsági kamerák használatát

ÉLET
március 13., 06:52

A magánélet védelme érdekében szigorít szabályain az Airbnb. A rövidtávú lakáskiadást segítő portál betiltja a beltéri kamerák használatát, és új előírásokkal szabályozza a zajfigyelő berendezéseket.

Eddig a lakások folyosóin és nappalijaiban lehetett biztonsági kamerákat felszerelni, április 30-tól azonban már tilos lesz. Egyedül a kültéri kamerák maradhatnak meg, de azok is csak akkor, ha nem látnak rá beltéri helyiségekre.

Airbnb app logója
photo_camera Airbnb app logója Fotó: NIKOLAS KOKOVLIS/NurPhoto via AFP

Az Airbnb elismerte, hogy egyes tulajdonosok zajfigyelő eszközökkel ellenőrizték az esetleges, előre nem engedélyezett bulikat. Mostantól a bérbeadóknak közölniük kell majd vendégeikkel, ha ilyen eszközt használnak. A zajfigyelők pedig csak a decibelszintet érzékelhetik majd, hangokat nem rögzíthetnek vagy továbbíthatnak.

Bár az Airbnb állítja, hogy az oldalán listázott ingatlanok többségében egyáltalán nincsenek biztonsági kamerák, egyre több felhasználó kezdett aggódni a rejtett kamerák miatt. A cég azt ígéri, hogy rendszeresen ellenőrzi majd az új szabályok betartását, szükség esetén pedig büntetéseket is kiszab.

(via cnbc.com)