Mintha csak a Halálos irambant néznéd: Apáti Bence rátapintott Rákay Philip Petőfi-filmjének a velejére

KULTÚRA
március 14., 11:40

A teljes Megafon kivonult tegnap megtekinteni az idei év megaprodukcióját, a Rákay Philip óvó szárnyai alatt készült Most vagy soha! című filmet.

photo_camera Apáti Bence is részt vett tegnap a díszbemutatón
Fotó: Németh Dániel/444

Természetesen előre figyelmeztetnek mindenkit, hogy a balliberális károgóknak nem fog tetszeni a műalkotás (erről maga Rákay is elég sokat értekezett a Mandinernek adott interjújában, de másutt is előre megmondják ezzel kapcsolatban a tutit), viszont azért nem hiányoznak az epikus mozgóképet méltató sorok sem.

És bár akad köztük olyan, ami egy általános iskolai olvasónaplóba illő panelekkel igyekszik felkelteni a reménybeli (nem károgó!) nézők érdeklődését, Apáti Bence egy igazi mesterműhöz hasonlította a Petőfiék akciódús 24 óráját szélesvászonra álmodó remekművet:

„Két óra tömény akció. Iszonyú feszes a mű, szó szerint odaszegez a székhez. Bármilyen furcsa ezt így leírni, de kábé olyan érzés, mintha az ember valamelyik Halálos irambant nézné" - írta.Szóval érdemes lesz megnézni a filmet, hogy kiderítsük: a magyar kormány és a Halálos iramban-franchise metszéspontjában álló „a család az család” örökigazság mellett vannak-e benne pusztító szóviccek és pusztuló verdák a pöpec történetvezetés mellett. És hogy vajon van-e benne még 9 epizódnyi folytatás.

Apáti a miheztartás végett hozzátette azt is: „ A »merjünk kicsik lenni« képviselőinek, az öngyűlölő magyaroknak, a fikacsászár libsiknek persze nem tudom jó szívvel ajánlani a filmet. Nekik egészen biztosan nem fog tetszeni.”

:(