Orbán Viktor kedvenc lapja a közmédia részévé válhat

Média
március 14., 08:40

A 24.hu úgy értesült, hogy a már eddig is állami kézben lévő Nemzeti Sportot – Orbán Viktor kedvenc lapját, ami neki és kedvenc külügyminiszterének külföldön is kinyomtatva adnak oda –, valamint a laphoz köthető egyéb termékeket kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. gazdát cserél.

A klasszis, oldalán Diego Maradona a világhírű Orbán Viktorral
photo_camera Szöllősi György, oldalán Diego Maradona a világhírű Orbán Viktorral

A mostani kiadó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. (NSÜ) helyett ezentúl a közszolgálatinak mondott médiakonglomerátumot fenntartó Médiaszolgáltatás-támogató és Szolgáltató Alaphoz, vagyis az MTVA-hoz tartozik majd a lap.

A lap megkeresésére az MTVA és Szöllősi szó szerint ugyanazt válaszolta: „Keressük a lehetőségét, hogy miként működhetnek együtt a leghatékonyabban a nemzeti sportmédia különféle felületei.”

A Nemzeti Sport 2022-ben került a KESMA-tól állami tulajdonba, ahogy akkor megírtuk, ez 3 milliárd forintjába került az adófizetőknek. És további milliárdokba a lap életben tartása, többek között azzal, hogy a kormány külön költségvetési forrást biztosított arra, hogy állami intézmények 10 000 példányban előfizessenek a lapra. Csak idén több mint 1,3 milliárd forintot szántak az N.S. Média működésének biztosítására.