Magyar Péter bejelentette: hamarosan elindítja a pártját

POLITIKA
március 15., 15:18
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A mai napon útjára indítjuk a Talpra, magyarok közösséget, és hamarosan bejelentem az ehhez kapcsolódó pártot is - jelentette be Magyar Péter a március 15-ei zászlóbontásán. Létrehozzuk azt a középen álló politikai erőt, ami leszámol a szekértábor-logikával, mondta. Magyar szerint minden rendszerszintű hátrány ellenére a rendszer választáson legyőzhető.

Az Andrássy úton tartott rendezvényen több ezren vettek részt, Magyar Facebook-oldalán pedig több tízezren követték.

A beszédről hamarosan részletes cikkben számolunk be, percről percre tudósításunk itt olvasható.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Magyar Péter korábban állami cégek vezetőségében dolgozott, és Varga Judit férje volt. Ismertté Novák Katalin és Varga Judit lemondásának napján vált, amikor Facebook-posztban jelentette be, hogy kicsekkol a NER-ből. Szereplései ezután óriási nyilvánosságot kaptak. Első interjúiban a rendszer működését kritizálta belülről, de akkor még elzárkózott attól, hogy politikai szerepet vállaljon.

link Forrás

A 444-nek pedig ezen a héten már arról beszélt: a célja a harmadik erő megszervezése, ami lebonja a NER-t. Elmondása szerint annyi reakciót kapott a megszólalásaira, amire előzetesen egyáltalán nem számított, emiatt döntött úgy, hogy beszáll a politikába.