Medvetámadás áldozata lett egy 31 éves nő az Alacsony-Tátrában

ÁLLAT
március 16., 14:23

Egy 31 éves fehérorosz nő holttestét azonosított Szlovákiában, az Alacsony-Tátrában, aki medvetámadás áldozatául esett – közölték a szlovák hatóságok szombaton.

A szlovák hegyimentő szolgálat közleménye szerint a nő holttestét a Déményfalvi-völgy egyuj erdős részen találták meg péntek reggel.

A nő egy férfi társaságában sétált az erdős területen, amikor összetalálkoztak a medvével. Mindketten menekülni kezdtek, de más-más irányba.

Az Alacsony-Tátra azon részét, ahol a baleset történt – a Déményfalvi-völgyet – sűrű erdős területek és meredek szakadékok övezik.

A nő holttestét keresőkutyák találták meg, akiket azután vetettek be, hogy a férfi jelentette az esetet a hegyimentőknél. Az nem világos egyelőre, hogy a nő halálát a medve okozta vagy menekülés közben történt vele valami. A szlovák rendőrség szombaton azt közölte, hogy a nő súlyos fejsérülést szenvedett, leeshetett valahonnan.

A medve mindenesetre még a közelben volt, amikor a keresés megindult. A hegyimentők puskalövésekkel riasztották el a környékről.

Szlovákiában nem nagyon ritkák a medvetámadások, de a halálos kimenetelűek igen. 2021-ben történt egy haláleset, előtte egy évszázadon keresztül nem regisztráltak hasonlót. (BBC)

A címlapi kép illusztráció.