Futballtörténelmi pillanat: visszakapják pénzük felét a nézők, mert nem játszott Messi

külföld
március 19., 10:52

Lassan két hónapja, hogy hírverőmeccset játszott Hongkongban az Inter Miami, David Beckham csapata, ahol Lionel Messi, és újabban Luis Suárez és Jordi Alba is játszik. 4-1-re nyertek is a vendégek a helyi legjobbakból kiállított együttessel szemben. Messi viszont a kispadon ült, mert lovaglóizom-sérüléssel bajlódott.

A pórul járt drukkerek most visszakapják a jegy árának a felét, cserébe a jegytulajdonosoknak bele kell egyezniük, hogy nem indítanak kártérítési pert, írja a BBC.

Hatalmas botrány lett ugyanis abból, hogy Messi mindvégig a padon ült. A találkozót decemberben hirdették meg, és állítólag jelezték a szervezők, hogy Messi nem biztos, hogy játszik, ezért nem kérhetik vissza a pénzüket, ha így alakul. De ez nem hatotta meg a közönséget. Főleg, mert közben Messivel népszerűsítették és hirdették a meccset heteken át.

A 40 ezres közönségben volt, aki 460 dollárt is kifizetett egy jegyért, más Melbourne-ből érkezett, csak hogy láthassa az argentin világbajnokot.

Messi a hongkongi padon 2024 február 4-én
photo_camera Messi a hongkongi padon 2024. február 4-én Fotó: PETER PARKS/AFP

A hongkongi szurkolók már a meccsen is kifejezték nemtetszésüket, de akkor lettek igazán mérgesek, amikor néhány nappal később Japánban már pályára lépett egy másik hírverő meccsen. Messi kénytelen volt egy videót is közzétenni, amiben bocsánatot kért a hongkongi drukkerektől.