Karácsony azután hajlandó kiállni nyilvános vitára, hogy Vitézy és Szentkirályi közül az egyik visszalép a másik javára

POLITIKA
március 20., 16:18

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerdán levelet írt az összes további jelöltnek, vagyis a jobbikos Brenner Kolomannak, a Mi Hazánk-os Grundtner Andrásnak, a fideszes Szenkirályi Alexandrának és a négy ellenzéki párt által támogatott Karácsony Gergely főpolgármesternek. A levélben egy hétpontos vállalási lista aláírására próbálta rávenni a riválisait, ennek egyik eleme, hogy az aláírók készek nyilvános vitát folytatni a többi jelölttel.

A témáról szerdán egy más ügyben tartott tájékoztató után megkérdezték Karácsony Gergelyt, azt tudakolva, hogy kész-e kiállni vitázni. A Telex beszámolója szerint Karácsony ugyan azzal kezdte a válaszát, hogy természetesen kész kiállni, de rögtön utána feltételt is szabott ehhez. Mivel azt gondolja, hogy Vitézy és Szentkirályi közül csak az egyik valódi jelölt, ezért akkor tartja „aktuálisnak" a nyilvános vitát, ha az egyikük visszalép a másik javára, és ezzel kiderül, hogy „kit képvisel valójában Vitézy Dávid." Karácsony egyébként már korábban elmondta, hogy szerinte Vitézy a Fidesz jelöltje.

Karácsony Gergelyt egy nappal korábban, egy kedden tartott sajtótájékoztatón is megkérdezték arról, hogy, idézzük

„Elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg szervezzenek egy vitát, ahol a főpolgármester-jelöltek ismertethetnék a programjukat, megvitathatnák egymással a város jövőjére vonatkozó elképzeléseiket?"

Erre akkor a következőt felelte a főpolgármester:

„Én nagyon szívesen állok ki egy vitára, nyilván akkor, ha látjuk, hogy milyen jelöltek lesznek rajta a szavazólapon, és olyan vitát szeretnénk, ahol minden jelölt, aki indul a választáson, ott legyen. Én arra készülök, hogy a nap végén Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje is lesz, és készséggel állok rendelkezésre, hogy ha vitatkoznunk kell. Szerintem nagyon kínos kérdéseket fog tőlem kapni azzal kapcsolatosan, hogy mi az, amit nem csinált az elmúlt években Budapestért."