Trump beperli az ABC News műsorvezetőjét, amiért az a volt elnök nemi erőszakáról kérdezett

külföld
március 20., 06:58

Donald Trump beperli az ABC Newst és annak műsorvezetőjét, George Stephanopoulost, amiért a riporter egy interjú során egy kérdésében Trumpot „nemi erőszakért felelősnek” nevezte.

Stephanopoulos Nancy Mace kongresszusi képviselővel interjúzott a múlt héten. A beszélgetés egy pontján a műsorvezető azt kérdezte a politikustól, hogy miért támogatja Trumpot annak ellenére, hogy a volt amerikai elnököt „nemi erőszakért felelősnek” találták.

George Stephanopoulos
photo_camera George Stephanopoulos Fotó: ROY ROCHLIN/Getty Images via AFP

Itt arra az ügyre utalt, hogy egy New York-i bíróság tavaly megállapította, hogy Trump 1996-ban szexuálisan zaklatta E Jean Carrollt. Később az esküdtszék azonban nem állapította meg, hogy a volt elnök megerőszakolta volna a nőt. A bíró úgy fogalmazott, hogy az állítás, miszerint Trump megerőszakolta Carroll asszonyt, „lényegében igaz... bár az ujjaival tette és nem a péniszével”. A New York-i törvények szerint viszont nemi erőszakot csak nemi szervvel lehet elkövetni.

Carroll ettől függetlenül 83,3 millió dollár kártérítést kapott testi sértésért és rágalmazásért. Utóbbit azért, mert az eljárás során Trump többször becsmérelte a nyilvánosságban.

Trump most azt állítja, hogy a Stephanopoulos interjújában tett kijelentések „hamisak, szándékosak, rosszindulatúak és kárt akarnak okozni". Az ABC nem kommentálta az ellenük indított pert. Többször perelte már be a csatornát a volt elnök, minden alkalommal sikertelenül.

(BBC)