„LOL” – válaszolta a Fehér Ház szóvivője a republikánus képviselőnek, aki szerette volna, hogy Joe Biden tanúskodjon a saját felelősségre vonási eljárásán

külföld
március 21., 14:58

Szerdán a Kongresszus alsóházában bizottsági meghallgatást tartottak Joe Biden alkotmányjogi felelősségre vonási eljárása, azaz az impeachment keretében. A republikánus képviselők azzal vádolják az elnököt, hogy politikai befolyását felhasználva segítette zűrös ügyeiről ismert fia, Hunter Biden üzleteit.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

Tony Bobulinski, Hunter Biden egykori üzlettársa szerdán azt állította, hogy Hunter Biden hamisan tanúskodott, és végig hazudott a képviselőház korábbi meghallgatásán. A nyolc órás meghallgatás után James Comer, az alsóházi felügyeleti bizottságának elnöke azt mondta, hogy Joe Biden elnököt is meg fogja hívni vallomástételre a vizsgálat keretében. A republikánus politikus szerint arra a kérdésre vár választ az elnöktől, hogy „segítségével családja miért kapott több tízmillió dollárt külföldi vállalatoktól”.

Ian Sams, a Fehér Ház felügyeletért és vizsgálatokért felelős szóvivője gyorsan reagált Comer felvetésére. „LOL” - írta Sams egy arceltakaró emoji kíséretében. Több mint 20 tanú mondta, hogy Joe Biden nem tett semmi rosszat, és ezt Comer is tudja. Tudja, hogy az általa kapott több százezer oldalnyi irat cáfolta hamis állításait. Ez egy szomorú mutatvány egy sikertelen vádemelés végén. Hagyd abba, haver” – írta.

A hónapok óta tartó zajló ügyről korábban azt írtuk: az elnök ilyen módon történő megbuktatását még maguk a republikánusok sem gondolják komolyan, a fő céljuk inkább az lehet, hogy Hunter Biden ügyét folyamatosan címlapon tartsák. (MTI, Guardian)