Navracsics Tibor díjat adott át a lángosnak

élelmiszer
március 21., 20:50

Hét nemzeti érték Hungarikum-díjat, a közmédia két műsora pedig Hungarikum Liget Média-díjat kapott a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán, amit a Veszprémi Petőfi Színházban rendeztek.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a beszédében azt mondta, a hungarikumok, amik sajátosan magyar és közép-európai értéket képviselnek, megőriznek minket, és összekötő kapocsként is felfoghatók. Történelmi értelemben utalnak a magyarságra, nemcsak a múltra jellemzőek, de a jobb jövő reményében megjelenő értékek összességét is jelentik – mondta.

A szintén fideszes V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos azt mondta: a „hungarikumokra szeretettel tekintünk, az örökös elkötelezettségével”. Értékeink segítenek megtalálni helyünket a világban, megmutathatjuk általuk magunkat, példát adnak, és inspirálnak – mondta.

A IV. Hungarikum Díjátadó Gálán díjat kapott a magyar cifraszűr, a lángos, a pozsonyi kifli, a füredi Anna-bál, a székelykapu, a teqball mint sport, és a höveji csipke.

Sajtos-tejfölös lángos papírlapon
photo_camera Sajtos-tejfölös lángos papírlapon Illusztráció: Wikipédia

A Hungarikum Liget Média-díját a Kossuth Rádió Országjáró című műsorának és a Duna Televízió/Duna World csatornán futó Ízőrzők műsor munkatársai kapták meg. (MTI)