Szijjártó Péter részvétét fejezte ki az orosz külügyminiszternek a krasznogorszki terrortámadás kapcsán

külföld
március 23., 07:40

Részvétét fejezte ki levélben Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrovnak, Oroszország külügyminiszterének a péntek esti moszkvai terrortámadás miatt.

photo_camera Szergej Lavros és Szijjártó Péter 2023. november 30-án Szkopjéban.
Fotó: orosz külügyminisztérium/AFP

Szijjártó Péter a Facebookon is közzétett levelében úgy fogalmazott:

„Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet önnek és Oroszország valamennyi polgárának a tegnapi moszkvai terrortámadás miatt”.

A külügyminiszter hozzátette: „Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy olyan súlyos globális kihívás, melynek leküzdéséhez széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország készen áll arra, hogy a jövőben is hozzájáruljon a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem fokozásához”.

Szijjártó levelét azzal zárta:

„Az áldozatokat gyászoljuk, családjaiknak lelki erőt, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk.”A magyar külügyminiszter még tegnap este tudatta: magyar áldozatokról, sérültekről nincs tudomásuk, a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak.

Pénteken Moszkva szélén, egy Krasznogorszkban lévő koncertteremben hajtott végre egyes források szerint 5 maszkos-terepmintás ruhában lévő támadó, akik tüzet nyitottak egy rockzenekar koncertjén, majd gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre. A támadásnak az orosz szakszolgálatok tájékoztatása szerint 60 halálos áldozata és 145 sérültje van, közülük 115 embert szállítottak kórházba, kilencen életveszélyes állapotban vannak. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

A terrorakcióról itt írtunk bővebben.