1 millió eurós óvadék ellenében szabadlábra helyezték Dani Alvest

futball
március 25., 16:35
Dani Alves elhagyja a barcelonai börtönt 2024. március 25-én.
photo_camera Dani Alves elhagyja a barcelonai börtönt 2024. március 25-én. Fotó: Lorena Sopena/Anadolu via AFP

Egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, akit a múlt hónapban négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek szexuális zaklatásért.

Az összeg kifizetése után a 40 éves exfocista elhagyhatta a börtönt, de nem kapta vissza a brazil és a spanyol útlevelét, nem közeledhet áldozatához, ezenkívül hetente meg kell jelennie az illetékes bíróság előtt.

A szabadulása ellen tüntetők azt skandálták, hogy: „Tots som Núria!”, vagyis: „Mindannyian Núria vagyunk!”

link Forrás

Alves 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhely vécéjében szexre kényszerített egy nőt (Núriát), akinek a feljelentése nyomán vették őrizetbe. A februári ítéletben benne volt az is, hogy 150 ezer eurót kell fizetnie a sértettnek.

A 126-szoros válogatott hátvéd a brazíliai kezdet után több európai klubnál, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, de a letartóztatása után szerződést bontottak vele.

Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb focistája, 43 trófeát nyert a csapataival. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amivel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnok is. (LaVanguardia, MTI)