„Baj van?" - kérdezte Schadl Völnertől egy hangfelvételen

POLITIKA
március 25., 21:01

Hangfelvételek mutatják, hogy Völner Pál Schadl Györgyhöz fűződő viszonya megváltozott, miután berendelték a Karmelitába - írta meg a Telex a birtokába jutott hangfelvételek alapján.

A felvételeken hallható, hogy Völner és Schadl 2021. október 29-én még kedélyesen beszélgetett egymással telefonon, a november 3-ai és 4-ei találkozóik részleteit egyeztették. A volt igazságügyi államtitkárt aztán 2021. november 3-án Rogán Antal berendelte a Karmelitába. Ekkor figyelmeztethették, hogy Schadlt lehallgatják.

Schadl György 2023 májusában a bíróságon
photo_camera Schadl György 2023 májusában a bíróságon Fotó: Németh Dániel/444

Ezek után Völner és Schadl november 3-ai lehallgatott telefonbeszélgetése már teljesen más hangulatúnak tűnt, mint az október 29-ei. Völner más hangnemben beszélt, már nem hozta szóba az aznapra beszélt találkozót, és sokkal szűkszavúbbá is vált, ez pedig Schadlnek is feltűnt.

„Baj van?" - kérdezte Völnertől.Az államtitkár azonban nemmel válaszolt, majd egy esztergomi programjára hivatkozva gyorsan rövidre zárta a beszélgetést.

A Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban Magyar Péter kedd reggel 9 órakor hoz majd nyilvánosságra egy hangfelvételt. Hétfő esti videójában azt mondta, hogy a felvételen volt felesége, Varga Judit többek között fideszes maffiakormányról beszél.

A Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagainak hiányosságairól ebben a cikkben írtunk bővebben.