Mi utal arra, hogy belepiszkáltak a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba?

POLITIKA
március 25., 06:30

Magyar Péter szerdán kiállt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elé, és azt állította:

kormánytagoktól származó hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy a Völner–Schadl-ügy kirobbanása előtt „Rogán Antal és emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat”.

Vagyis a számukra kellemetlen tényeket kihúzhatták vagy módosíthatták. Azt mondta, erről szóló bizonyítékai részben a volt feleségétől, Varga Judit egykori igazságügyi minisztertől, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől származnak, és ezeket március 26-án tervezi bevinni az ügyészségre.

Nem Magyar Péter az első, akinek feltűnt, hogy a Völner–Schadl-ügy vádirata hiányos lehet, az 1734 oldalas nyomozati anyagot két éve átfésülő kollégáinknak is az volt az érzésük, hogy nem minden kerek, néhol annak is volt jele, hogy valaki belepiszkált a dokumentumba.

Varga Judit egykori helyettesét, Völner Pál államtitkárt hivatalosan 2021 decemberében gyanúsították meg azzal, hogy hosszabb időn keresztül kenőpénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől (több mint 80 millió forintot), hogy az Igazságügyi Minisztériumban lepapírozza a végrehajtókkal kapcsolatos ügyeket. Völnerre 8 év börtönt kért az ügyészség. A NER eddigi történetében ő a legmagasabb rangú fideszes, aki korrupciós vádak miatt bukott meg. De amikor 2022 januárjában a 444 elkezdte bemutatni a Völner-iratokat, kirajzolódott, hogy a szövevényes ügy jóval magasabbra ér.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.