Magyar Péter azt mondja, Varga Judittól és Gulyás Gergelytől tudja, ki az a „Tóni”, „Ádám” és „Barbara”

bűnügy
március 19., 11:57

Magyar Péter elmúlt 48 órája az alkalom szülte politikus eddigi talán legturbulensebb napjait hozta el azóta, hogy előlépett volt felesége lemondása után. Családi drámát és a legmagasabb szintig érő korrupciót sugalló posztjait óriási érdeklődés követi. Újságíróként mégis két, nem túl sokat eláruló, tényszerű megállapítást lehet tenni ezekkel kapcsolatban.

  1. Létezik egy rendőrségi dokumentum, amely Magyar és volt felesége, Varga Judit 2020. december 29-én lezajlott vitája kapcsán született. Amit erről a feljegyzésről tudni lehet, azt a HVG ismertette azután, hogy maga Magyar bedobta a létezését a nyilvánosságba.
  2. Magyar Péter megígérte, hogy a héten a Központi Nyomozó Ügyészségen bizonyítja majd, hogy a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara.

Mi most az utóbbival foglalkozunk (ami amúgy a kevésbé konkrét, hisz egy jövőbeli ígéretről szól), már csak azért is, mert a Schadl-Völner-ügy nyomozati iratait a 444 tárta a nyilvánosság elé 2022 elején. A korrupt végrehajtói kamarai elnök dolgaihoz kapcsolódó rejtélyes mellékszálat, a „Tóni, Barbara és Ádám” ügyet ebben a cikkben foglaltuk össze.

A Völner-Schadl-ügy a 2010. óta tartó Orbán-kormányzás egyik legsúlyosabb lebukott korrupciós története. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 és 2021 között három éven át rendszeresen korrumpálta Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárát, akinek rendszeres időközönként készpénzzel kibélelt csomagokat adott át. Az egész ügy teljesen véletlenül indult be, úgy, hogy egy egészen más ügyben lehallgattak egy harmadik személyt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.