Kislexikon a Völner-iratokhoz: miniszterek, bírók, végrehajtók és a többiek

bűnügy
2022 február 01., 19:32
comments 12

Titkos találkák milliós kenőpénzekkel a kézben, egyetemi vizsgák, egy bíró kicsinálására szőtt tervek, őrizetbe vett végrehajtók, helyettes államtitkárból lett végrehajtó, ebül szerzett kék villogó és egy siófoki nyaraló okosba. Sokszor szórakoztató, még többször nyomasztó történetek estek ki az 1700 oldalas nyomozati anyagból, amelyet két hete dolgozunk fel folyamatosan.

Nemrég megírtuk, mi az, ami hiányzik ezekből az iratokból, és melyek a legnyugtalanítóbb felmerülő kérdések, illetve videóban is feldolgoztuk a történetet.

link Forrás

Lesznek még további cikkeink, és szorosan követjük a fejleményeket. Ez a lexikon arra szolgál, hogy a nyomozati anyagokban szereplő rengeteg név között segítsen eligazodni. Hangsúlyozzuk, hogy nincs még ítélet, illetve hogy az itt felsorolt emberek nagy részét nem vádolják bűncselekménnyel. A szócikkek alapvetően a 444 birtokába került anyagot rendszerezik.

Schadl emberei

  • R.

Egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásért. Későbbi vallomása szerint 16 éve ismeri Schadlt. Először R. telefonját kezdték el lehallgatni, rajta keresztül jutottak el Schadlhoz. Őrizetbe vették, az ügyészség szerint hivatali vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettével megalapozottan gyanúsítható.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.