Megszólaltattuk Varga Juditot helyettese korrupciós ügyéről

bűnügy
2022 január 18., 14:08
  • Varga Judit igazságügyi miniszter a Völner-ügy kirobbanása óta érdemben nem nyilatkozott a témáról, pedig Völner Pál évekig a helyettese volt.
  • Kedden Székesfehérváron kérdésünkre azt válaszolta: kiadtak már egy közleményt a témában.

A december hetedikei közleményben annyi szerepelt:

„A mai napon a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Völner Pál országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az ügyészség a kormánytól független és mint közvádló, az állam büntető igényének kizárólagos érvényesítője.

Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott. Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát. A végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok 2021. október 1-jétől a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak.”

Frissítés: A cikk megjelenése után az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya közölte, Völner Pál lemondásának napján is nyilatkozott Varga Judit az ügyről a Katolikus Rádióban. Az adásban 6 perctől tartalmilag azt mondja el, ami a közleményben is szerepel.