Pár órán belül meglőtték a világ eddigi két leggyorsabb válogatott gólját

sport
március 25., 08:09

A német Florian Wirtz néhány óra híján új világcsúcsot ért el szombaton. A húszéves leverkuseni középpályás Párizsban a franciák elleni barátságos meccs első percében, sőt, annak hetedik másodpercében szerzett vezetést a németeknek. A világ úgy ébredt arra a szombatra, hogy a leggyorsabb válogatott gól 8 másodperc alatt született meg (a belga Christian Benteke 2016-ban szerezte egy Gibraltár elleni vb-selejtezőn). Szóval Wirtz akár világrekorder is lehetett volna.

photo_camera Florian Wirtz
Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance via AFP

Hogy mégsem az lett, arról a 24 éves osztrák Christoph Baumgartner tehet. És az a tény, hogy Pozsonyban már délután hatkor elkezdték a szintén barátságos Szlovákia-Ausztria meccset, míg a párizsi német-francia kilenckor kezdődött. Ha fordítva történik, akkor Wirtznek jutott volna három órányi világcsúcs. Így viszont csak az a dicsőség, hogy ő is gyorsabban lőtt gólt, mint a korábbi világrekorder.

photo_camera Christoph Baumgartner
Fotó: GUENTHER IBY/APA-PictureDesk via AFP

A világcsúcsot ugyanis szombat este nagyjából 18:01 perc óta Baumgartner tartja, aki 6 másodperccel a kezdés után megszerezte a vezetést Ausztriának. A Lipcsében játszó középpályásnak egyébként ez volt a 12. gólja a válogatottban, legutóbb a németek ellen tavaly novemberben 2-0-ra megnyert meccsen lőtt gólt, és volt egy gólpassza is.