Összeomlott és teljes egészében a vízbe süllyedt egy híd Amerikában, miután nekiütközött egy teherhajó

külföld
március 26., 08:11

A Patapsco folyóba omlott egy híd az amerikai Baltimore városában, miután egy konténerszállító hajó a híd egyik pilonjának ütközött, írja a BBC. Az összeomlott hídról hét ember és több jármű zuhant a folyóba, közölte Baltimore város tűzoltósága, amely emberei jelenleg is a helyszínen tartózkodnak.

A hajó magyar idő szerint hajnali fél hét körül ütközött a Francis Scott Key híd egyik pillérének. Ez a híd a folyó torkolatánál található, a város keleti és délkeleti részét, illetve kikötőjét köti, vagyis kötötte össze, a baltimore-i metropolisz leghosszabb hídja volt.

link Forrás

A közösségi médiában közzétett videókon látszik, hogy a híd teljes egészében a vízbe süllyedt, miután egy Dali nevű teherhajó nekiütközött.

link Forrás

Az első hírek szerint hét személy és több jármű zuhant a hídról a folyóba. A baleset szerencsére helyi idő szerint a nagyon korai órán, hajnali fél kettőkor történt, amikor csekély a híd forgalma. Egyelőre nincs hír arról, hogy lenne halálos áldozat, bár az nem tisztázott, hogy minden vízbe esett embert sikerült-e már megtalálni és kimenteni.

A hidat 1972-ben kezdték építeni, 1977-ben adták át a forgalomnak. A híd 2632 méter hosszú volt, és becslések szerint évente 11,5 millió jármű kelt át rajta. Így nézett ki a kedd hajnali baleset előtt: