Jello Biafra: Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is Orbán fotelfasiszta rezsimjét?

POLITIKA
március 27., 14:46

Kábé egy héttel ezelőtt szúrta ki a 444, hogy a legfrissebb, a CÖF neve alatt futó, dollárbaloldal tematikájú kormányzati óriásplakát-kampány egy az egyben a Dead Kennedys amerikai punkegyüttes egyik ikonikus fotójának ellopására épül.

Jobbra a Dead Kennedys, balra a CÖF-ös plakát
photo_camera Jobbra a Dead Kennedys, balra nem a Dead Kennedys Grafika: Botos Tamás

Arról a fehér hátterű óriásplakátról van szó, amin négy ellenzéki politikus a mellkasára festékszórózott dollárjellel látható.

A cikkünknek utóélete is lett: Seres László újságíró, egykori anarchista fogta magát, ráírt Jello Biafrára, a DK - mármint a Dead Kennedys – frontemberére, és megkérdezte tőle, hogy kért-e engedélyt a kormány az eredeti fotó felhasználására, illetve hogy megsértették-e az együttes jogait az egésszel. Biafra válasza: nem és igen.

Bővebben: az együttes nem engedélyezte a dolgot, amit Biafra úgy fogalmazott meg, hogy

„NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!!”Az ismert hatalomellenes lázító ehhez annyit tett hozzá, hogy

„Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta (az eredetiben: armchair fascist) rezsimjét bármilyen módon?”A levél azzal végződött, hogy

„Kapd el őket!”

A levelezés teljes sztorija Seres blogbejegyzésében olvasható el.