Bencsik már egy 2010-es vezércikkében is odaszúrt egyet Rákay Philipnek

belföld
március 30., 08:52

Bencsik Andrásnak nem tetszett Rákay Philip kreatív producer filmje, a Most vagy soha!. Nem maradt el Rákay válasza sem: lejúdásozta a Demokrata főszerkesztőjét.

Nem tudom, hogy a fideszes szellemi holdudvar két reprezentásának milyen a viszonya, szoktak-e egymás mellett állva pogácsázni a párt születésnapi rendezvényein, a választási győzelmek éjszakáján összepuszilkodnak-e a Bálnában, sodródnak-e egymás mellé disznóvágáson, békemeneten, felcsúti díszpáholyban. Valami azt súgja, hogy nem. És ezt az érzést tovább erősíti egy 2010-es országgyűlési választás előtti Demokrata vezércikk Bencsik tollából.

2010 januárjának elején járunk, már nem is a Fidesz választási győzelme a tét, hanem a végül bekövetkező kétharmad. Ezt a kétharmadot félti Bencsik.

„De figyelem, a szocialisták már elkezdték a kampányt. Stratégiájuk a megzavarás, a káosz, a dolgok összemosása egyfelől, ahogy például előrántották a kalapból Rákay Philip tanácsadó cégét, azt bizonyítandó, hogy bennfentes üzletek bizony ideát is köttetnek, bizony a Fidesz sem jobb náluk, itt mifelénk is csak a pénz az úr, mintha bizony erről volna szó...”

Régi igazság: a kalapból csak azt lehet előrángatni, ami a kalapban van. A kalapban tényleg volt valami, mégpedig az akkor Hír TV-s műsorvezető Philip cége, a Contact Media Tanácsadó Kft., ami milliókért adott tanácsokat fideszes vezetésű önkormányzatoknak, így a Fejér megyei önkormányzatnak vagy Salgótarján fideszes polgármesterének.

Bencsik szerint a szocialisták, akik megúsztak számos botrányt a szemkilövetéstől az augusztus 20-i halálos tűzijátékig, most veszélyeztetik a kétharmados fideszes győzelmet.

„E taktikát igyekeznek erősíteni azzal is, hogy a fentebb idézett Rákay Philip példával a jobboldal morálisan motivált, azaz elsősorban érzelmi alapon választó részét leválasszák a rettegett polgári szövetségről és a Jobbik felé tolják, mondván, a Fidesz sem jobb.”

Vagyis a szocialisták ármánykodása nyomán Rákay vitatható biznisze sokakat a Jobbik felé lökhet. De Rákayt nem menti fel, sőt, sorait ezzel zárja:

„Az hiszem, eljött az ideje annak, hogy emlékeztessük magunkat és egymást arra a négy évre, amikor Orbán Viktor volt a miniszterelnök. Azt a négy évet nem szabad szem elől tévesztenünk. Négy évre besütött a Kárpát-medencébe a nap. Azért a napfényért kell harcolni most.”

photo_camera Forrás: Arcanum, Demokrata, 2010. január 13.