Kirúgták a védelmi innovációért felelős miniszteri biztost

belföld
március 30., 10:12

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta ki azt az utasítást, ami indoklás nélkül megszünteti Porkoláb Imre Zoltán megbízatását. A dandártábornok 2022 novembere óta látta el a védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi posztot. A felmentést a 24.hu találta meg.

Nem sokkal később a Honvédelmi Minisztérium közleményben tudatta: Porkoláb tábornok Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó közvetlen munkatársaként, vezető beosztásban folytatja munkáját.

Porkoláb Imre, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelmi innovációért felelõs miniszteri biztosa elõadást tart az Európai Védelmi Alap (European Defence Fund, EDF) nemzeti információs napján a Stefánia Palotában 2023. június 13-án.
photo_camera Porkoláb Imre, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelmi innovációért felelõs miniszteri biztosa elõadást tart az Európai Védelmi Alap (European Defence Fund, EDF) nemzeti információs napján a Stefánia Palotában 2023. június 13-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Decemberi cikkünkben azt írtuk, Nagy Márton szemet vetett a védelmi iparra. Lapunk akkor több forrásból úgy értesült, Nagy még Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi tárcájától is megszerezne egy igazán zsíros falatot. Nagy a teljes védelmi ipart és a HM-ben most Gion Gábor vezette védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkárság nagyobb részét átmozgatná a nemzetgazdasági tárcához. Ezt írtuk decemberben: „A Nagy Márton-féle terjeszkedési logikába beletartozhat a Porkoláb Imre miniszteri biztos vezette Védelmi Innovációs Kutatóintézet feletti irányítás, valamint Czermann János helyettes államtitkár portófóliájából a stratégiáért való felelősség átvétele is.”