141 új dollármilliárdos lépett be a Föld leggazdagabbjainak klubjába, Taylor Swift is köztük van

gazdaság
április 03., 07:36
photo_camera Taylor Swiftnek 1,1 milliárd oka van mosolyogni. Fotó: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Soha nem volt ennyi dollármilliárdos a Földön: a Forbes összesítése szerint 2024-ben 2781 embernek van legalább egymilliárd amerikai dollárnyi vagyona - írja a Guardian. 2023-ban 141 taggal bővült a világ szupergazdagjainak klubja. És nőtt a VIP VIP-je is: a már végképp felfoghatatlan vagyonú százmilliárdosok száma 14-re emelkedett.

A milliárdosok klubjának tagjai összesen 14,2 billió dolláros összvagyont halmoztak fel (egybillió az egymilliószor egymillió.) Ez a világ bármelyik országának éves nemzeti össztermékét meghaladja az Egyesült Államokat és Kínát kivéve.

A friss dollármilliárdosok egyike az a 34 éves Taylor Swift, akit a most futó, Eras (Korszakok) című Föld-körüli turnéja tett gazdagból szupergazdaggá. Az egyenként közel 3,5 órás koncertekre csak Amerikában 700 millió dollárért váltottak jegyet a rajongók. Swift becsült vagyona jelenleg 1,1 milliárd dollár.

A Forbes szerint a leggazdagabb ember a bolygón a Louis Vuittont és más luxusmárkákat birtokló francia Bernard Arnault, akinek a vagyona 10 százalékos növekedés után elérte a 233 milliárd dollárt.