Megtalálták a francia Alpokban eltűnt kisfiú ruháit

külföld
április 03., 05:46

Három nappal azután, hogy egy 2,5 éves francia fiú maradványait találták meg egy alpesi ösvényen, nem messze attól a helytől, ahol kilenc hónappal ezelőtt tűnt el, a rendőrség a közelben megtalálta a ruháit is.

A 2,5 éves Émile Soleil 2023. július 8-án tűnt el, miközben a nagyszüleinél volt egy alpesi faluban. Két szomszédja látta utoljára egyedül sétálni a francia Alpokban 1200 méter magasan fekvő Le Vernet egyik utcáján. A kisfiú maradványaira egy túrázó bukkant rá szombaton, a DNS-vizsgálatok pedig igazolták, hogy azok Émile Soleilhoz tartoznak.

Az eltűnése napján viselt ruháit, egy pólót, a rövidnadrágját és a cipőit szétszórva találták meg mintegy 150 méterre a fiú maradványaitól. Azonban azt az ügyész szerint továbbra sem lehet tudni, hogy baleset történt vagy bűncselekmény. A csontokat már vizsgálják, de egyelőre annyi derült ki, hogy a kisfiú halála után a koponyán törés és repedés nyomai látszódtak, de több állat fognyomát is megtalálták rajta. Viszont a halála előtti zúzódásra utaló nyomot nem találtak.

A fiú többi maradványát egyelőre nem találták meg, de az is rejtély, hogy eddig hogy nem vették észre a ruhákat és a koponyát. Az ügyész szerint elképzelhető, hogy a maradványok a keresés idején még nem voltak ott, de az is, hogy egyszerűen csak nem találták meg. (BBC)