2024-ban is keresi a legszabadabb embereket a TASZ!

díj
április 05., 11:21

Ismersz egy olyan tanárt, aki időt és energiát nem sajnálva vezeti a helyi tanodát, ahol gyerekek tucatjai töltik a szabadidejüket? A hősöd az az apuka, aki gondoskodik róla, hogy jobb körülmények között várakozhassanak a hozzátartozók egy kórteremben? Tudsz egy olyan utcai boltosról, aki mindig odaadja a megmaradt ételt a nap végén a hajléktalan embereknek? Vagy van egy kedvenc pultosod, aki nem tűri a rasszizmust a kocsmájában?

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) 2019 óta minden évben megkeresi és a Szabad-díjat adja azoknak a hétköznapi hősöknek – embereknek és közösségeknek –, akik a saját környezetükben a legtöbbet tették és teszik azért, hogy Magyarország igazságosabb és élhetőbb hely legyen. És kifejezetten keresik a legszabadabb fiatalokat is, akik példamutatásukkal, energiájukkal, lelkesedésükkel egy szabad, egyenlő és bátor országért tesznek.

Ha ismersz ilyen embert, itt tudod jelölni a Szabad-díjra, a beküldési határidő 2024. április 28.

photo_camera Fotó: Pivarnyik Balazs

A beérkezett jelölések közül egy szakmai zsűri választja ki azt a tíz embert, akik a közönségszavazás döntősei lesznek, és történetüket előadhatják a SZABAD. díjátadón, amelyet szeptember 18-án rendeznek meg a 6Szín Teátrumban.

A tavalyi év egyik győzteséről, Zsigó Melindáról készült portrénk itt megnézhető, :

link Forrás

A Szabad-díj médiapartnere a 444.hu.