Magyar Péter: Több százezren vagyunk itt, és visszaköveteljük az országunkat, nemzeti intézményeinket

Magyar Péter „Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” címmel hirdetett tüntetést április 6-ra. A menet délután kettőkor indult a Deák térről, majd a Kossuth téren gyűltek össze, hogy azt követeljék „a kormány adja vissza a hatalmat és a választás lehetőségét a népnek”.

68 poszt
Időrend
április 06., 15:38

Hatalmas tömeg veszi körbe Magyar Pétert a rendezvény után

de azért az emberek többsége hazafelé indult, úgyhogy közvetítésünket most lezárjuk. Fogunk még szöveges, fotós és videós összefoglalóval is jelentkezni.

április 06., 15:23

Véget ért a tüntetés hivatalos része, Carson Coma szól a téren

photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

Az élő felvételek alapján az emberek szállingóznak el a Kossuth térről.

április 06., 15:14

Anyák napjára hirdetett újabb demonstrációt Magyar Péter

Ezzel az információval zárta a szombati tüntetést.

Magyar Péter
photo_camera Magyar Péter Fotó: Bankó Gábor / 444
április 06., 15:13

Nagy Ervin megint énekel

„Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje. Ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni, éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” Közben piros, fehér és zöld színekben füstöl körülötte minden a színpadon.

április 06., 15:12

A következő két hónap alatt Magyar Péetr bejárná egész Magyarországot

hogy június 9-re, vagyis az EP-választásokig „mindenki elhiggye, van remény a változásra, egy új Magyarországra”.

Majd megkérte a tüntetőket, hogy fogják meg egymás kezét és emeljék a magasba.

„Nem tudjuk, hogy akinek a kezét fogjuk, jobbos vagy balos, segédmunkás vagy topmnedszer, de tudjuk, hogy mind magyarok vagyunk és ugyanazt akarjuk.”

„A haza minden előtt!” – zárta beszédét Magyar Péter, majd a színpadon csatlakoztak hozzá a korábbi felszólalók is.

április 06., 15:09

Magyar Péter hat pontja

1. Erős, szuverén Magyarország, erős nemzetállamokon nyugvó, erős Európai Unió.

2. Kiemelt fontosságú az unióval történő jogállamisági viták mielőbbi lezárása és a sok uniós forrás mielőbbi hazahozatala. „Ígérem, hogy hazahozzuk a Fidesz korrupciós ügyei miatt visszatartott uniós forrásokat.”

3. Az európai ügyészséghez való ahzonnali csatlakozás, zéró toleancia. akorrupció tekinettében itthon és Brüsszelben.

4. Konstruktív, de kritikus párbeszéd az uniós intézményekkel.

5. A föderális, európai szuperállam ötletének elutasítása.

6. A vidéki gazdák érdemi támogatása.

április 06., 15:06

A DK perel a szigetszentmiklósi polgármester mondatai miatt

„Nagy János, Szigetszentmiklós Fidesz-kollaboráns polgármestere azt mondta Magyar Péter mai rendezvényén, hogy Jószai Attila DK-s képviselő gyakran látogatja meg Kövér Lászlót helyi házában. Ezzel szemben az igazság az, hogy Jószai Attila soha nem járt Kövér László házában, sőt soha egyszer sem beszélt vele életében.” - írja közleményében a DK, majd azzal folytatják, hogy beperlik Nagy Jánost.

április 06., 15:04

Nem tőlem félnek, hanem tőletek

mondja Magyar, aki szerint most először és utoljára kössenek Rogán Antallal: amennyit költenek a lejáratásukra, ugyanazt a pénzt adják a bicskei áldozatoknak, és a miniszterelnök és Rogán személyesen adja át, bocsánatot is kérve.

április 06., 15:03

Ne féljetek kiállni magatokért és az elettesetekért

és tudja, hogy ez kockázatos, mert látja,mi jár annak, aki felemeli a hangját a hatalommal szemben: lejáratás és megfélemlítés. De mégis, szerinte bízniuk kell a közösségükben. Ha hatalmat és pénzt akart volna, sokkal könnyebb lett volna ottmaradnia, ahol a végtelen hatalom és végtelen pénz van.

De ők itt a téren sokkal többet akarnak: a hazájukat vissza. Ez a hatalom se nem konzervatív, se nem keresztény vagy polgári: hanem a reménytelen helyzetben lévő uralkodóosztály utolsó kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és a hatalom megtartása érdekében.

április 06., 14:55

Gyerekvédelemről beszél most Magyar

többek között azt említve, hogy kevés a gyermekpszichológus itthon, és ha egy nevelő kikezd a diákjával, akkor sem történik szinte semmi, maximum közös megegyezéssel távozik.

Csak a hatalmi elit csemetéi vannak biztonságban, akiket a gondos szüleik kimenekítettek már a bölcsődés korban az állami intézményekből, teszi hozzá.

Lesz újra oktatási miniszter, ahogy kulturális és esélyegyenlőségi miniszter, és az első nap feloszlatják a Kliket, visszaveszik az iskolákat.

április 06., 14:52

Gyurcsány Ferenc pillére és a biztosítéka a NER-nek

mondja Magyar, aki szerint Orbán célja, hogy minden választáson Gyurcsány ellen induljon, mert őt mindig le tudja győzni. Orbán és Gyurcsány párosa 20 éve változatlan, mesterségesen megoszva így az országot, teszi hozzá. Le kell győzni a turáni átkot, a magyarok megosztottságát, mondja még. A jobboldalit a jobboldaliságáért, a baloldalit a baloldaliságáért kell tisztelni.

április 06., 14:48

Várják addig is az ötleteket, hogy kik legyen a párt EP-képviselő jelöltjei

A honlapjukon lehet hétfőtől pályázni és szavazni. Majd megismételte, hogy az atombomba igazából a magyar nép, és mindenkinek meg kell kérdeznie, hogy mit tehet a hazájáért. Nem azért vágott ebbe az egészbe, hogy egyedül megdöntse az egész hatalmi elitet, ő csak egy szikra, ami elindíthatja a motort.

"Nem lesz elég a fotelben ücsörögni vagy kommentelni, az kevés a változáshoz" - mondja Magyar, aki szerint ma övék a pesti utca, de a falvakat is vissza kell venniük. Mindenki felelőssége, hogy a környezetében változtassa meg a hangulatot azzal az energiával, ami ma itt van velük.

"Holnaptól dolgozzunk közösen együtt, és ígérem, sikerülni fog" – mondja Magyar.

április 06., 14:47

Első lépésként létrehozzák a Talpra Magyarok közösségét

És ehhez a mai naptól az irányításuk alá tartozik a Legyél a változás! egyesület, ami jogi keretet ad majd a közös munkájuknak. És amikor eljön az ideje, hamarosan, be fogja jelenteni azt a pártot is, aminek a segítségével el fog indulni az EP-választáson. És veletek közösen olyan eredményt fogunk elérni, ami az első szög lesz a NER koporsójában.

április 06., 14:45

„Több százezren vagyunk itt, és visszakérjük az országunkat, nemzeti intézményeinket”

– mondja Magyar, majd rögtön helyesbít: nem kérik, hanem követelik, mert ez itt az őseik és gyerekeik földje. Az utóbbi 30 év legnagyobb jogi, politikai és erkölcsi válságába vezette a hatalom az országot, teszi hozzá.

„Mi magyarok nem leszünk alattvalók a saját hazánkban” – mondta el Magyar Péter, majd kicsit később arról beszélt, hogy ma még ki lehet szállni a bűnözök közül, és át lehet állni a jó oldalra, de lassan késő lesz.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444