Tarlós azt mondta a HVG-nek, beperelné Vitézyt

Budapest
április 06., 09:38

A hvg.hu úgy értesült, hogy Tarlós István be akarja perelni, fel akarja jelenteni Vitézy Dávidot. Meg is kérdezték a korábbi fideszes főpolgármestert, aki azt válaszolta a lap kérdésére, hogy meglepte, hogy hallottak arról, mit fontolgat, ugyanakkor elismerte, valóban gondolkozik azon, hogy jogi úton vesz elégtételt. Tarlósnak Vitézy Dávid korábbi kijelentéseivel van baja, amelyek szerinte valótlanok.

Tarlós nem nagyon részletezte, mely kijelentésekkel van problémája, néhány témára azonban utalt. Az egyik azzal kapcsolatos, hogy Vitézy a 2014-es kirúgásáról azt mondta, Tarlós „külső nyomásra” rúgta őt ki a BKK éléről. A másik pedig a 3-as metró felújításával kapcsolatos. Ebben a témában Vitézy arról beszélt, ő a kezdetektől fogva azon az állásponton volt, hogy új metrókocsik beszerzésére van szükség, nem pedig arra, hogy az oroszok újítsák fel a régi szerelvényeket. Elmondása szerint az elmozdításában ez játszott szerepet, nem pedig az, amiről Tarlós István beszél, hogy megelégelte a kommunikációját és nem szeretett volna együtt dolgozni vele. Tarlós szerint mindez nem igaz.

Az LMP főpolgármester-jelöltje reagált is a Facebook-oldalán. Azt írja, áll elébe. „Tarlós István volt főpolgármester rossz néven vette, hogy felemlegettem az orosz metrófelújítás körüli visszásságokat és rágalmazás miatt fel akar jelenteni. Állok elébe! Minden mondatomat, amit Rónai Egonnál csütörtökön az Indexen vagy korábban másutt elmondtam, alá tudom támasztani és alá is fogom.”

link Forrás