Hivatali visszaélés miatt nyomoznak a bácsszőlősi polgármester ellen, aki beköltözött az orvosi szolgálati lakásba

belföld
április 07., 07:09

„Hivatali visszaélés miatt elrendelték a nyomozást Bácsszőlős polgármestere ellen, aki egyszerűen beköltözött az EU-s pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba (mert orvos az nincs)” - írja Hadházy Ákos a Facebookon.

photo_camera Fotó: Hadházy Ákos Facebook

Korábban szintén Hadházy Ákos számolt be arról, hogy Bácsszőlősön 45 millió forint uniós pénzből újították fel a rendelőt és az orvosi szolgálati lakást. A faluban nincs orvos, rendelésre csak kétszer két órában jár át egy orvos 8 kilométerről. Hadházy azt írta, „a fideszes polgi így úgy gondolta, a legjobb, ha ő illegálisan beköltözik a felújított kecóba”. Amikor Hadházy Ákos felhívta a polgármestert telefonon, Szarvas Róbert azt válaszolta: „Bazdmeg, valahol laknom kell.”

Bár a képviselő-testület és a kormányhivatal is többször felszólította, hogy költözzön ki, ezt nem tette meg, Hadházy információi szerint inkább aláíratott egy „törvénytelen bérleti szerződést” az alpolgármesterrel, akinek állítólag fogalma sincs, hogyan került a papírra az aláírása.

Mostani posztjában a független képviselő hozzátette, hogy szerinte mivel fideszes polgármesterről van szó, ezért a rendőrség nem fogja elsietni az ügyet, így a polgármester újraindulhat az önkormányzati választásokon.