Bohár Dániel csak szerette volna megtudni, mit gondol MZP az Új Messiásról, negyed óra múlva már azt kellett bizonygatnia, hogy nem pedofil

MŰVÉSZET
április 09., 11:54

Bohár Dániel nem különösebben izgalmas videót posztolt, amelyben Márki-Zay Péterrel, az egyesült ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjével, Hódmezővásárhely polgármesterével vitatta meg a Magyar Péter-jelenséget.

Azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy a szűk 2 perces szösszenet egy több mint 17 perces beszélgetés „kivonata”, amelyet az utókor szerencséjére Márki-Zay Péter teljes egészében rögzített.

A beszélgetés bővelkedik a rendkívül erős részetekben, ráadásul olyan magas színvonalon zajlik, hogy bűn lenne nem teljes egészében közzétenni, leginkább azért, mert írott formában talán még jobban átélhető az egész. Nagy ívet járnak be ugyanis a telefonon értekező felek onnantól, hogy Bohár igyekszik kiszedni Márki-Zayból, hogy ő-e a jobb messiás vagy Magyar Péter, egészen odáig, hogy Márki-Zay csak úgy a példa kedvéért pedofilnak titulálja Bohárt, aki némi erőtlen tiltakozás után inkább elengedi az egészet, és átugrik a következő témára.

A szellemi csörte tetőpontja egyértelműen az, amikor már véletlenül sem tesznek úgy a beszélgető felek, mintha egymással diskurálnának, egy Ionesco-drámában nincs annyi abszurditás, mint ahogyan Bohár és Márki-Zay szajkózza a másik fülébe a saját kommunikációs paneljeit.

A legjobb persze az lenne, ha valaki mégis színpadra vinné az egészet, vagy még inkább az, ha rádiójátékot készítene belőle. A szöveg itt van, a könnyebb befogadhatóság kedvéért fejezetekre tagoltuk, de semmi mást nem változtattunk rajta.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.