Mekkorát tévedtél, ha azt hitted, nem lehet olyan szórakoztató a győri kampány, mint a jachtos-szexbotrányos fénykorban

belföld
április 09., 10:56

A dolgok mostani állása szerint Győrnek lesz egy fideszes (Dézsi Csaba mostani polgármester), egy exfideszes (a jachtos szebotrányos Borkai Zsolt expolgármester), egy ellenzéki (a legutóbb a szexbotrány adta lehetőséggel élni nem tudó DK-s Glázer Tímea) és egy másik ellenzéki (az Úgytudjuk.hu szerzőjeként is dolgozó, civilek, LMP és Momentum által támogatott Pintér Bence) jelöltje.

A kampány a fentiek fényében már most rettenetesen szórakoztató úgy is, hogy egyelőre senkiről nem jelent meg olyan videó, mint az öt évvel ezelőtti, ami óta senki sem tudja úgy hallgatni Fekete Pákót, mint addig.

Hogy a legújabb fejleményeket röviden összefoglaljuk:

Van a városnak egy csodafürdője, a Győri Vízi Élménypark, amely honlapja szerint a világ első 7 tengeri csillagos vízi élményparkja. Tavaly adták át, az eredetileg tervezett 8,5 helyett 18,5 helyett 19,6 helyett 21,3 helyett 23 milliárd forintért építették meg a Modern Városok Program részeként, vagyis állami közpénzből.

Ez egy nagyon jó kis csodafürdő, csak hát beszart – ezt, ha nem is ezekkel a szavakkal, de maga Kovacsics Imre fürdőigazgató ismerte el a világ legőszintébb helyi tévés interjújában tavaly augusztusban. Ezt mondta: „Megálmodtuk a világ első hét tengeri csillagos minősítésű fürdőjét (...) Ha önkritikusak tudunk lenni, akkor én azt gondolom, a hétből azért még csak a kettőnél tartunk”, meg ezt is: „Sajnos olyan napunk még nem volt, amikor minden egyszerre működött volna”.

Bő fél évvel később, most hétfő délben Borkai Zsolt független polgármesterjelöltként néhány, állítása szerint a napokban készült fotót tett közzé a Facebook-oldalán. A posztban tragédiának nevezte a fürdő állapotát, támadta miatta utódját, Dézsi polgármestert, és azt ígérte, ha júniusban ő nyer, azt rendbe teszik, és a 7 év alatti, illetve 65 év fölötti győriek ingyenesen használhatják majd.

Néhány hangulatos kép a posztból:

Borkai írásának hatására Kovacsics Imréből kiszakadt a mélyen mindannyiunkban ott élő Cyrano de Bergerac („magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más mondja, azt nem tűröm el”), és terjedelmes, számos apró részletre kitérő válaszposztban szállt bele Borkaiba. Nagy klasszisokat nehéz tömören, de a klasszisokra jellemző egyedi hangot megőrizve visszaadni, de megpróbálom az alábbi néhány idézettel:

  • „Nem tudjuk, hogy mi történt Önnel, de az biztos, hogy egy orvosi esettel állunk szemben.”
  • „A képek legnagyobb része a forgalomtól elzárt területekről származott, amit valószínűleg az eddig nálunk dolgozó alkoholista barátja [a posztban a név is szerepel] készíthetett (trójai falóként a fürdőben)”. Vele kapcsolatban lopásra is céloz a fürdő posztja, valamint azt írják, azért kellett kirúgni, mert „részegen randalírozott a szaunázó vendégek között”.
  • „A minőséget, amit számonkér rajtunk, láttuk az Ön esetében, amikor »hajókázott és a ló nézett, a csikó látott«. Láttuk milyen »minőségi« zene, ruházat és italválaszték társaságában kényeztette hazánk fiatal lányait.”
  • „Reméljük a győri keresőképes lakosságnak pedig ingyen lányokat vagy éppen fiúkat ígér”, ez utóbbit a 7 év alattiak és 65 fölöttiek ingyenes belépésére reagálták, mondván, nincs ingyenebéd (tényleg nincs, de pikáns, amikor az ember 23 milliárd forintnyi közpénzzel a háta mögött ezzel érvel).

A számok semmit sem számítanak, szóval csak mellékesen említem, hogy a fürdő 230, míg Borkai 313 lájkot, nevető, mérges vagy meglepett fejet kapott a cikkem megírásáig.

A történet pedig attól vált igazán színessé és szórakoztatóvá, hogy az egészről beszámolt a polgármesterségért szintén induló Pintér Bence az Úgytudjuk hasábjain, az Úgytudjuk újságírójaként (persze megemlítve, hogy ő is jelölt). Ez már szintén elég pikáns, de még nincs vége. A cikkben ugyanis beszámol arról, hogy a „posztra a Facebookon reagált Kósa Roland, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület nádorvárosi képviselőjelöltje, aki tavaly három nagyon népszerű posztban kritizálta a felújított fürdőt”.

Egyébként Pintér Bence történetesen a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje.

Remélem, Győrben sosem ér véget a kampány.

A borítókép Kiss Bence illusztrációja 2019-ből.