Pokolgéppel támadtak a salemi Sátán Templomára

vallás
április 09., 12:12

Pokolgépet(!) dobtak az egyesült államokbeli Massachusetts állam sátánista templomának verandájára Salemben. Az épületben az incidens idején senki sem volt, a robbanószerkezet okozta károkat pedig csak 12 órával később fedezték fel – közölte a rendőrség helyi idő szerint hétfőn.

Tűzszerészek szerint a szerkezet már nem jelent veszélyt, a rendőrség pedig keresőkutyákkal is átkutatta a templom környékét, további bombák után kutatva. A vizsgálatban az FBI is részt vesz.

Az intézményt üzemeltető Sátán Temploma nevű szervezetet már érték korábban bombafenyegetések, és gyűlöletbűncselekményt is elkövettek ellene. Két éve egy férfit az épület elleni gyújtogatással gyanúsítottak, ami a törvények szerint kimeríti a vallási helyek és a polgári jogok elleni bűncselekmény törvényi tényállását.

Baphomet szobra a Sátán Temploma salemi központjában 2019. október 8-án.
photo_camera Baphomet szobra a Sátán Temploma salemi központjában 2019. október 8-án. Fotó: Joseph Prezioso/AFP

Az állam Salem városában alapított Sátán Temploma nevű vallási szervezet azt hangoztatja, hogy egyébként nem hisz a sátánban, tagjaik a szekularizmust hirdető egyházat „a nem teista vallások közé tartozó szervezetnek” tartják. A szervezet nem azonos a sátánizmus megfogalmazója, Anton Szandor LaVey által 1966-ban alapított Sátán Egyházával. (MTI)