Hiába rúgták ki a veszprémi kórház igazgatóját, tanácsadóként továbbra is fizetik

belföld
április 10., 09:25

A Belügyminisztérium 24 kórházigazgató mentett fel tavaly decemberben. Köztük volt Töreki-Vörös Ibolya, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, pápai fideszes önkormányzati képviselő, Töreki Sándor országos rendőr-főkapitányhelyettes felesége.

A munkaviszonya megszűnésével a kórházban maradt, tanácsadóként dolgozik a megbízott igazgató Lang Zsuzsanna mellett, írja a 24.hu. A kórház nem árulta el, hogy Töreki-Vörös Ibolya mennyit kap a munkájáért, csupán azt: „bérét a hatályos jogszabályok szerint – életkorának, képzettségének megfelelően – az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján téríti az intézmény”.

A lap szerint – a fenti ügytől függetlenül – a veszprémi kórház gazdasági igazgatója, Farkas Mária Anna egy sor jogszabályt megsértett, ezért több figyelmeztetésben részesült. Többször sem jelentett a Belügyminisztériumnak fedezetlen kötelezettségvállalásokat.

Farkas Anna Mária, aki az intézmény főigazgatói posztjára is pályázik, a tízes években az óbudai Szent Margit Kórház menedzsmentjének tagja volt, a Margit kórház négy luxusautót bérelt neki 2017-ben. A 2019-es önkormányzati választáson a Városom, szeretlek Egyesület-FIDESZ-MPSZ-KDNP koalíció képviselőjelöltjeként indult.