Ferencvárosi dili: a Jobbik polgármesterjelöltje a saját ellenfelét támogatja, egy MSZP-s szerint 500 ezerből kijön a kampány, Gegesy pedig azokkal állt össze, akik kicsinálták

POLITIKA
április 11., 16:28

Az nem kifejezés, hogy csütörtökön felpörgött az önkormányzati választási kampány Ferencvárosban: a kerületi közgyűlésben ülő 11 ellenzéki képviselő közül 9 sokakat meglepve bejelentette, hogy „egy csapatként” indulnak el a választáson, méghozzá a kerületet ebben a ciklusban vezető, ellenzéki Baranyi Krisztina polgármester ellenében, Baranyi korábbi főtanácsadója, a kerületet korábban 20 évig irányító Gegesy Ferenc polgármesterjelölt mögé felsorakozva.

Ha megnézzük a bejelentéshez készült csoportképet, politikatörténeti különlegességet szúrhatunk ki rajta:

A képen az első sorban középen Gegesy Ferenc látható, a sor bal szélén sötét öltönyben, világoskék ingben pedig a jobbikos Szilágyi Zsolt.

Szilágyi azonban úgy állt be Gegesy polgármesterjelölt mögé, hogy közben ő a Jobbik aktív kerületi polgármesterjelöltje. Szilágyi úgy osztotta meg a fenti képet a saját politikusi Facebook-oldalán, hogy a weboldal bal felső sarkában ott szerepel bemutatásként, hogy ő „A Jobbik-Konzervatívok polgármester-jelöltje, ferencvárosi önkormányzati képviselője.” A posztban közben többek között azt írja, hogy, „arra kérünk mindenkit, hogy június 9-én az önkormányzati választáson szavazzon dr. Gegesy Ferencre!

De nem ez az egyetlen meglepő a mai bejelentésben.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.