Gulyás Gergely a kormányinfók történetének legrejtélyesebb végszavával búcsúzott

belföld
április 11., 11:31

A csütörtöki több mint kétórás kormányülés nagyjából húsz percében jutott érdemi kérdésekre idő. A legérdekesebb szavak, ahogy várható, ebben a húsz percben hangoztak el. Gulyás Gergely szavai ugyanis az utolsó kérdés-válaszban igazán rejtélyesen alakultak.

link Forrás

Íme az ATV munkatársával folyó kérdez-felelek szó szerinti leirata. Ki mit tippel, ki és miért lesz hálás Gulyásnak, mire utalhatott vagy kinek üzenhetett a miniszter? (A cikk végén frissítésben ott az írásunk megjelenése után érkezett Gulyás Gergely-i magyarázat.)

– A miniszterelnök úrral beszéltek-e erről az ügyről vagy az egész Magyar Péter-jelenségről? Évtizedek óta barátja volt. És miniszterelnök úr bizalma változott-e?

– Nem láttam jelét ennek. Most nem szeretnék elemzői pozícióba kerülni, de én úgy gondolom, hogy ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem… Jól jegyezze meg mindenki.

– Hálásak? Miért?

– Nagyon. Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm. De ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem.

FRISSÍTÉS:

Kérdésünkre, hogy kinek kellene majd hálásnak lenni, Gulyás Gergely így válaszolt:

„Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogy ha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.”