Gulyás Gergely egy kicsit sajnálja, hogy nincs köze Magyar Péter szerepvállalásához

A Kormányinfó végén az ATV kérdéseire válaszolva Gulyás Gergely rejtélyes végszóval búcsúzott:

ATV: A miniszterelnök úrral beszéltek-e erről az ügyről vagy az egész Magyar Péter-jelenségről? Évtizedek óta barátja volt. És miniszterelnök úr bizalma változott-e?

Gulyás Gergely: Nem láttam jelét ennek. Most nem szeretnék elemzői pozícióba kerülni, de én úgy gondolom, hogy ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. (…) Jól jegyezze meg mindenki.

ATV: Hálásak? Miért?

Gulyás Gergely: Nagyon. Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm. De ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem.

Mivel nem értettük, a kancelláriaminiszter mire utal, e-mailben érdeklődtünk a Miniszterelnökségnél, hogy mire utalt Gulyás, mihez nincs köze neki, ami most történik, és kik lesznek hálásak neki, pontosan miért is. Azt a választ kaptuk, hogy:

„Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogy ha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.”

Vitályos Eszter kormányszóvivő és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón 2024. április 11-én.
photo_camera Vitályos Eszter kormányszóvivő és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón 2024. április 11-én. Fotó: Bankó Gábor/444

Ezt nem könnyű értelmezni, de Gulyás talán arra utal, hogy Magyar Péter is nagyot fog bukni, ahogyan az ellenzék eddig, ki lehet majd röhögni, és amennyiben ez eljön, hálásak lennének neki a jobboldalon, már ha ő szabadította volna el Magyart.

Igaz, Gulyás korábban azt is bejelentette, hogy „kipukkadt a lufi”, majd 100 ezren mentek ki tüntetni a Kossuth térre Magyar Péter mellett és a kormány ellen.